18. prosince 2017

Vánoční přání

Tiše a ochotně purpura na plotně voní... stále voní, po ní k nám vklouzlo to tajemné kouzlo Vánoc.

Jelikož se blíží čas Vánoc, rád bych Vám touto formou popřál co možná nejklidnější prožití svátků vánočních. Nechť se nám všem alespoň v těchto dnech podaří zapomenout na každodenní pracovní i osobní starosti a povinnosti a budeme mít dost času užít si mnoho radostných a šťastných chvil s rodinou a přáteli. Zároveň bych všem rád popřál hodně zdraví a úspěchů v novém roce 2018 a splnění všech Vašich přání.                                                               

A co bych si přál, aby se Brňanům povedlo v příštím roce? Určitě ať se nám podaří parkovat co možná nejblíže našemu bydlišti, bez toho, aniž bychom museli kroužit desítky minut po okolí. Ať nestrávíme v dopravních kolonách v centru tolik času, jako v roce letošním. Ať už konečně při cestách mimo Brno, třeba směrem na Vídeň nebo na Svitavy, začneme používat moderní silnice. Ať co nejdříve padne rozhodnutí o poloze nového vlakového nádraží, které Brno potřebuje a zaslouží si ho. Ať má město Brno konečně nový územní plán, který umožní další rozvoj města. Těm, kteří žijí v obecních domech, přeji, ať byty v jejich okolí nejsou přidělovány nepřizpůsobivým občanům, proti kterým už tím pádem nebudou muset sepisovat petice kvůli jejich nevhodnému chování. A těm obecním nájemníkům, kterým chce město prodat „střechu nad hlavou“, přeji, ať domy zůstanou v majetku města, a pokud se je město rozhodne prodat, nechť si tyto byty mají možnost koupit nájemníci samotní. A jako třešničku na závěr přeji nám všem, ať po všech, nejen novoročních oslavách, nezůstane městská kasička pro další generace úplně prázdná.

Pokud by se Ježíškovi tato přání snad nepodařila v roce 2018 splnit, doufám, že po komunálních volbách to s novými pomocníky dokáže…