20. dubna 2012

Vkládání nemovitostí do nemocnic je hazard

Na úvod jen připomenu několik sporných či vyloženě chybných kroků, kterými si ČSSD sama výrazně přispěla k současnému problému bankrotujících nemocnic.

Ad: Nemocnice na pokraji krachu 
 
Jedná se o problematické nákupy předražených diagnostických přístrojů v krajské nemocnici, proplácení regulačních poplatků z rozpočtu kraje, populistická podpora memoranda k navýšení mezd nekrytého ze zdravotního pojištění panem hejtmanem, snaha o centralizaci laboratoří jednotlivých nemocnic do jedné velké v Pardubicích, vytvořením pseudoholdingu a tím i centralizace moci směrem od ředitelů nemocnic ke krajským úředníkům v novém superpředstavenstvu, boj kraje s privátními subjekty a tím nakročení k agelizaci krajské nemocnice atd.

Je toho dost a vkládat za této situace do zadlužených nemocnic jakýkoliv medicínsky využitelný nemovitý majetek pokládám za vyložený hazard. Kraj si při tvorbě akciových společností záměrně ponechal ve svém vlastnictví veškerý nemovitý majetek, aby v případě problémů nebyl ohrožen.

Povinností každé krajské reprezentace je především řádně pečovat o svěřený majetek, a když už ho ČSSD téměř neopravuje, ať alespoň neriskuje jeho ztrátu. 
Ing. Josef Janeček

předseda místního sdružení
člen regionální kontrolní a revizní komise
neuvolněný radní
krajský zastupitel

Štítky:
Pardubický kraj