21. ledna 2014

"Pokongresové jednání" Oblastní rady OS Svitavy

V pondělí 20. ledna 2014 ve Svitavách

Hned druhý den po ukončení kongresu ODS jsme se sešli na jednání Oblastní rady ve Svitavách, abychom informovali ostatní členy o jednání kongresu a probrali další důležitá témata.

Příjemným zjištěním pro mne byla téměř 100% účast všech členů oblastní rady.

Vyjádřili jsme obecnou spokojenost s volbou nového předsedy a konstatovali, že touto změnou byl uskutečněn pouze 1. Krok k obnově důvěry ODS ve společnosti.

Nový předseda ODS má naši plnou důvěru, ocenili jsme také jeho svolení a ochotu ke společné fotografii s delegáty a manažery pardubického regionu po ukončení jednání.

Na jednání oblastní rady jsem dále vystoupil s reakcí na další snížení počtu placených asistentů v ODS. Řekl jsem, že se mi takto vzniklá situace vůbec nelíbí, neboť jsme o tomto byli informováni až na poslední chvíli a ke všem regionům se nepřistupuje stejně. V našem regionu jsme totiž již jednou, přibližně před rokem, tuto redukci jednou provedli, kdy byl snížen počet oblastních manažerů, nyní asistentů, ze čtyř na dva. Toto v některých jiných regionech vůbec neproběhlo. Nyní má být tento počet snížen opět s konečným stavem jednoho asistenta na celé regionální sdružení.

Bylo konstatováno a v usnesení také vyjádřen náš nesouhlas s takto připravovanou redukcí, která bude mít dle našeho názoru zásadní dopad na akceschopnost celého regionu. V dalším průběhu jednání byl manažerem oznámen termín konání regionálního sněmu, který se uskuteční 24.3.2013. Další průběh našeho jednání se týkal právě tohoto připravovaného sněmu. S tím souvisí i jednotlivé návrhy na členy regionálního vedení ODS, které být známy nejméně 14 dní před jednáním regionálního sněmu tak, aby oblastní rada připravila náš návrh. 

RNDr. Josef Ošťádal

předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
zastupitel

Štítky:
Svitavy