24. listopadu 2023

CNN Prima News: Odbory nepřináší řešení, jen nataženou ruku

(CNN Prima News) Podle poslance Karla Haase (ODS) odbory nepřináší konstruktivní návrhy řešení, jen natahují ruku směrem ke státnímu rozpočtu, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS.

Celou debatu s Karlem Haasem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Poslanec Karel Haas v pořadu reagoval na výroky odboráře Dufka: „Nemyslím, že by kdykoliv premiér použil jakýkoliv dehonestující výrok na adresu kohokoliv.“ Zároveň se vymezil proti plánované pondělní stávce. „Respektuji legitimní demokratické právo stávkovat. Na druhou stranu ze dvou silných důvodů se stávkou nebo dnem protestů absolutně nesouhlasím,“ řekl Haas.

„Odbory vykreslují Česko jako zemi před rozpadem, v rozvalu. Kdyby nějaký nestranný pozorovatel sledoval naši zemi jen z mediálních výroků odborů, pravděpodobně si bude myslet, že žijeme v nefunkční zemi. Podívejte se kolem sebe, zda to tak je. Já si to nemyslím. Za druhé, odbory nepřináší s výjimkou natažené ruky ke státnímu rozpočtu na další a další výdaje jakékoliv konstruktivní návrhy k řešení,“ řekl Karel Haas.

Dodal, že ministr školství Mikuláš Bek (STAN) a šéf zdravotnického resortu Vlastimil Válek (TOP 09) v posledních týdnech s odbory jednali několikrát.

Karel Haas

poslanec PČR
člen Zastupitelstva města Pardubic