18. října 2012

Každý den budu prostě a jednoduše pracovat

Hostem online rozhovoru se čtenáři Ústeckého deníku byl volební lídr ODS Vladislav Raška. Čtenáři se ptali především na neúspěšné volby

Řekl jste, že ODS půjde do opozice. Znamená to, že se třeba ani nepokusíte dojednat koalici bez KSČM, kterou by tvořila například ODS, ČSSD a Severočeši? 29 mandátů by stačilo. 

Jsme připraveni k jednání a jednáme. Vámi navrhovanou variantu osobně v tuto chvíli vidím jako nejméně pravděpodobnou. 

Kolik ODS v Ústeckém kraji dala do předvolební kampaně? 

Schválený rozpočet regionálního sdružení byl cca 2,8 milionu korun. 

Jako lídr strany ve volbách jste totálně neuspěl. Co s tím? Už jednou jste neuspěl v senátních volbách, jaké z toho vyvodíte osobní závěry? Není na čase odejít z politiky? 

Z volební porážky radost nemám. K životu stejně jako ve sportu porážky a vítězství patří. Ponaučení, věřte, vlastní mám. Osobní závěr, pokud Vás opravdu zajímá, je ten, že budu tak jako každý den prostě a jednoduše pracovat. 

Pane Raško, věnujete se ještě nějakému sportu? Kdysi jste byl docela úspěšným basketbalistou, že? Možná by se ODS nějaký sportovní duch ve stylu fair play hodil... 

Sportu se věnuji nadále. Basketbalu už tolik ne, pokud neberu fandovství BK Děčín, ale plavu, hraji tenis...prostě se snažím aktivně odpočívat. Ze sportu Vámi uvedené fair play uplatňuji jak v osobním, tak i v profesním životě. 

Chci se zeptat, jestli se shodujete s výroky pana Nečase... A co říkáte na korupci nebo to, že lidi volili ČSSD, i když všichni vědí, že u nich byl pan Rath, jenž údajně má miliony v podlaze a ve vínku? 

ODS musí především řešit vlastní politiku a nabídku voličům pro příští politická klání. Cesta poukazování na chyby či omyly ostatních ano, ale to musí býti až na druhém, třetím místě.... 

Pane Raško, nejste i Vy sám takový Hans Christian Raška? Copak věříte tomu, že se změníte? 

Jsem Vladislav Raška. Nebojím se říkat svoje názory a nazývat věci pravým jménem. Věřím, že spravedlnost není slepá ... a to platí pro nás všechny.

 

Kompletní online rozhovor najdete na webu usteckydenik.cz/raska 


Ing. Vladislav Raška

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
člen regionální rady
zastupitel statutárního města
předseda klubu krajských zastupitelů