22. září 2013

Modrá síla se prohnala závodem na dračích lodích

Je to již rok, kdy se podařilo dát dohromady tým lidí za ODS Chomutov, kteří začali závodit na dračích lodích. Také letos se posádka přihlásila na 5. ročník závodu dračích lodí na Kamencovém jezeře v kategorii FUN.

Přes nepřízeň počasí, kdy teplota vzduchu nepřesáhla hranici 16 stupňů, panovala mezi závodníky velmi dobrá nálada a nadšení. Pod vedením kapitána Jirky Kulhánka dosahovala posádka neuvěřitelných výkonů. Ve druhé rozjížďce se dokonce podařilo porazit ostřílené vodáky z týmu Lochnesek. Na rozjížďkách nás přišla podpořit bývalá primátorka města Chomutova Ivana Řápková, díky které se na jaře pořádá závod dračích lodí o pohár primátora. Mezi desítkami fanoušků se objevily také známé tváře Dana Jurštaková, Eva Kučerová, Pavel K. Markvart, Jáchym a Ráchel Vrtiškovi, pes Filipes a spousta dalších. V kategorii FUN na trati 200 metrů jsme získali krásné 5. místo s heslem: "Modrá síla, v lodí hřímá!"

O přestávce před závodem o délce 1 km, vyhlásila naše posádka soutěž o nejvýkonnějšího člena našeho týmu. 1. místo získal kapitán Jirka Kulhánek, těsně za ním na 2. místě skončil Jirka Štěrba, oba z kadaňské reprezentace. Výherci získali hodnotné ceny a byl jim předán diplom. Ostatní závodníci však nezůstali bez cen, neboť díky dětem ze základní školy obdrželi drobné dárky v podobě keramických figurek. Mužská část týmu vyhlásila kategorii o nejkrásnější ženu v posádce, kterou získaly všechny přítomné dámy.  

Zároveň bychom touto cestou chtěli poděkovat našim sponzorům Zdeňkovi Fojtíkovi, Bohumilu Cikánovi, Martinu Hornovi, Ahmadovi Raadovi a Jiřímu Suremkovi, bez kterých by se závody samozřejmě neobešly.

Těšíme se na další ročníky, kdy opravdu zaútočíme na nejvyšší příčky!

Startovací listina posádky za ODS Chomutov:

Jan Hejzlar, Chomutov

Pavel Hofman, Chomutov

Nikolas Kohout, Jirkov

Petra Kohoutová, Jirkov

Veronika Kolumberová, Boleboř

Jiří Kraus, Kadaň

Jana Kronforstová, Most

Kateřina Kučerová, Most

Jiří Kulhánek, Kadaň

Robert Lerche, Chomutov

Martin Mošna, Kadaň

Jindřich Petráček, Chomutov

David Podéšť, Jirkov

Ivana Bižu Poláková, Chomutov

Lenka Raadová, Kadaň

Zdeněk Šoltés, Chomutov

Jiří Štěrba, Kadaň

Jan Vaic, Kadaň

Roman Vinický, Kadaň

Michal Voltr, Kadaň

Kamila Vrtišková, Chomutov

 

Jana Kronforstová

asistentka regionální manažerky