9. prosince 2013

Rožnov pod Radhoštěm získal dotaci na venkovní koupaliště a plánuje budování skateparku

Částku ve výši 18,5 milionu korun získalo město z Regionálního operačního programu Střední Morava na rekonstrukci bazénu v areálu venkovního koupaliště a předložilo projekt skateparku do Nadačního fondu ČEZ.

Snažíme se dělat maximum pro to, abychom mohli rekonstruovat celé venkovní koupaliště v Rožnově.Původně jsme se snažili získat dotaci na realizaci průplavového bazénu u krytého bazénu. Projekt se předkládal dvakrát, dvakrát jsme bohužel nebyli úspěšní. Po těchto dvou neúspěšných pokusech a zdůvodnění bylo jasné, že projekt průplavového bazénu nebude přijat. A tak jsme se orientovali na rekonstrukci bazénu venkovního koupaliště. A to nejen na rekonstrukci bazénu, ale také na celkové zvýšení komfortu uživatelů. Po získání prostředků na nový bazén bychom v další fázi chtěli získat finanční podporu na zajištění ohřevu vody tak, abychom prodloužili dobu využitelnosti koupaliště.

Pro vybudování skateparku jsme vytipovali několik vhodných míst. Novou lokalitou je koupaliště na Horních Pasekách. Bohužel prozatím nebyly naše záměry a projekty, předložené do strukturálních fondů EU, schváleny ke spolufinancování. Proto jsme projekt skateparku a žádost o spolufinancování aktuálně v září 2013 předložili do Nadace ČEZ do bloku Regionální projekty. K vyhodnocení žádostí dojde ještě v prosinci letošního roku. Věříme, že se nám nakonec potřebné finanční prostředky podaří získat.

Bc. Markéta Blinková

místopředsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka
krajská zastupitelka