25. července 2013

Europoslanec Kožušník se při běhu napříč republikou zastaví v Rožnově

Jedním z měst a obcí, kde se na 1 300 kilometrů dlouhé běžecké trati napříč Českou republikou zastaví při jejím absolvování europoslanec Edvard Kožušník, se v pátek stane Rožnov pod Radhoštěm.

V rámci projektu „Mé srdce patří Česku“ chce za 43 dnů Edvard Kožušník proběhnout celou republikou z Ostravy do Prahy. Na Masarykově náměstí v Rožnově by se měl objevit v pátek 26. 7. okolo půl třetí odpoledne. Ukončí u nás druhý běžecký den.

Nápad na běh vznikl jednoduše. „Jako europoslanec se věnuji své práci v Bruselu a ve Štrasburku a nezbývá mi moc času potkat se s občany doma. Proto jsem se rozhodl v létě, kdy Evropský parlament nezasedá, setkávat s lidmi v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Po vlastních nohách proběhnu celou republikou a za 43 dní urazím 1 300 kilometrů,“ uvedl E. Kožušník.

S občany chce debatovat. „Budu rád, když se budu moci potkat s lidmi, pohovořit s nimi a vyslechnout si jejich názory a nápady,“ doplnil europoslanec.

Po doběhu na náměstí v Rožnově bude následovat zápis do pamětní knihy města v obřadní síni. V 17 hodin se s ním členové ODS setkají na Včelíně, po setkání bude následovat další program, např. návštěva rozhledny a pivních lázní. K účasti na tomto programu jste srdečně zváni. 

Bc. Markéta Blinková

místopředsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
starostka
krajská zastupitelka