20. srpna 2022

Došlápneme si na majitele problémových objektů

Vzhledem k tomu, že nám legislativa moc prostoru nedává, je nutné využít všechny dosavadní nástroje, kterých je poskrovnu. Děčín sužuje velký problém s nevzhlednými, vybydlenými a někdy i nebezpečnými objekty, o něž se majitelé nestarají a které chátrají. Tyto objekty často neplní základní hygienické a technické standardy, které vyplývají ze zákona.

Máme politickou odvahu, která městu doposud chybí, pouhé posílání dopisů majitelům problémových objektů nic neřeší a ani vyřešit nemůže.

Naše řešení je jednoduché: prostřednictvím stavebního úřadu vynutíme po majitelích problémových objektů, aby plnili své povinnosti vyplývající ze zákona a opravili své nemovitosti. Pokud neuposlechnou výzvu a neprovedou nápravu, tak město zjedná nápravu za ně a vynaložené prostředky bude vymáhat soudní cestou.

V případě, že stále nebudou majitelé problémových objektů plnit vůči městu své závazky, tak jim bude hrozit, že jejich problémová nemovitost bude v exekučním řízení prodána a výtěžek prodeje bude využit k úhradě pohledávky, která vůči městu vznikla. Takhle jednoduché to je.

Jiří Čečrle

předseda děčínské ODS