3. prosince 2019

Další důležité kroky k zeleným střechám v Pardubicích

Součástí rekonstrukce Základní školy Dubina by měla být instalace první pilotní zelené střechy v majetku města.

Na konci listopadu jsem měl společně s předsedou Komise pro životní prostředí Františkem Weisbauerem setkání u paní náměstkyně Heleny Dvořáčkové k tématu zelených střech na budovách v majetku města.

Jednání se dá označit za úspěšné. Domluva zní jasně: „Odstartujeme první pilotní projekt zelené střechy na budově nově vznikající ZŠ Montessori při ZŠ Dubina“.

Jeden z pavilonů této budovy bude v blízké době (únor/březen 2020) rekonstruován pro potřeby nově vznikající ZŠ Montessori. Součástí rekonstrukce této části školy by měla být také instalace první pilotní zelené střechy v majetku města.

V případě kladného statického posudku bude požadována alokace financí na projektovou dokumentaci a realizaci zelené střechy již v lednové změně rozpočtu.

ODS pevně věří, že se ji tak společně s koaličními partnery podaří dotáhnout do úspěšného konce první zelenou střechu na budově města a odstartuje další proces nové ochrany životního prostředí v našem městě.

Zároveň by ODS tímto krokem splnila jeden ze svých předvolebních slibů v oblasti životního prostředí, kterým chce docílit zlepšení mikroklima a lepšího hospodaření se srážkovou vodou v našem městě.