4. prosince 2012

Chci důvěru od jednotné Prahy západ

Co považujete za svůj hlavní cíl v čele Prahy západ?

Chci především obnovit důvěru v ODS na Praze západ. Jsme silná oblast a já chci, abychom byli důvěryhodným partnerem jak voličům, tak v rámci ODS.

 

Na sněmu zástupci významné části sdru-žení odešli před vo-bou vedení. Jak budete obnovovat důvěru u nich?

Odchod zástupců části místních sdružení mě velmi mrzí. Chci s nimi spolupracovat. Věřím, že je moje práce pro Prahu západ a práce kolegů v radě přesvědčí, že zvolit nás nebyla chyba. Rád bych se postupně s každým osobně setkal, abychom si mohli vysvětlit své postoje.

Proč jste se rozhodl kandidovat na předsedu oblasti?

V posledních dvou letech jsem byl, mírně řečeno, velmi zklamaný stavem ODS na Praze západ. Tím jsem se mohl buď trápit anebo se pokusit něco změnit. Rozhodl jsem se, že se pokusím s tím něco udělat.

 

Jaké jsou vaše prak-tické plány pro Prahu západ?

Připravujeme sérii setkání se členy ODS a se sympatizanty. Vedle tradič-ních neformálních akcí chci pořádat i oblastní ideové konference k tématům, která trápí Prahu západ. Do obecních i parlamentních voleb zbývají dva roky, a to je nejvyšší čas začít usilovně pracovat na programu a podpoře všech kandidátů za ODS.

 

Jaké jsou vaše postoje vůči situaci v celostátní ODS?

Na Kongresu jsem ještě před volebním blokem veřejně a jasně vyhlásil, že podporuji vedení regionálního sdružení ODS střední Čechy a jeho předsedu Petra Bendla, stejně jako celostátní vedení Občanské demokratické strany v čele s Petrem Nečasem.

 

Jaké hlavní dlouhodobé úkoly ODS čekají?

Praha západ je jednou z nejpravicovějších oblas-tí České republiky. V tom je naše pozici o něco jednodušší než jinde. Musíme ale do dvou let připravit kvalitní volební program, který zajistí to, že se pravicově naladění voliči opravdu rozhodnou jít k volbám a podpořit naše kandidáty na starosty, zastupitele a poslance.

Ing. Petr Makovský, MBA

předseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady