19. května 2018

ODS v Újezdě nad Lesy je nový tým aktivních lidí

Milí sousedé,

ODS si za několik posledních let své historie prošla obdobím složitého vývoje. Z vrcholu slávy, zejména v Praze, jsme si sáhli až téměř na samotné dno … a ne, že by k tomu snad nebyl důvod.

Léta na vrcholu dokážou některé jedince odtrhnout od reality každodenních starostí běžných občanů, a to se velmi pravděpodobně části našich, dnes již bývalých členů stalo. Poučení to bylo vskutku bolestné. Ztracená důvěra voličů se obnovuje jen velice pozvolna, a proto nebylo divu, když jsme se po volbách roku 2014 probudili v Praze do 11% reality. Dnes si proto vážíme o mnoho více každého příznivce, který nám zůstal věrný, nebo se k nám nově přiklonil. Víme, není to jednoduché.

Na pražské úrovni máme před sebou nové volební období 2018-2022, pro nějž sestavujeme nové kandidátky. V mnoha případech je povedou úspěšní a oblíbení starostové. Tam, kde ODS nevede radnici, sestavujeme tým aktivních lidí s patriotským vztahem k lokalitě, kde kandidují.

Všichni vnímáme, že u nás je ODS již druhé období v opozici. Oslabena navíc o dva zastupitelské mandáty, dnes již bývalých členek, které se rozhodly odejít z ODS a podpořit současné vedení radnice, proti kterému se dříve vymezovaly. Mrzí nás tento fakt a distancujeme se od jejich rozhodování, jenž nemůžeme nikterak ovlivnit. Tento krok paradoxně pomohl vzniknout zcela nové ODS v Újezdě nad Lesy, která se i z opozice snaží přinášet návrhy na zlepšení chodu naší městské části se zřetelem na názory občanů, jenž bývají ve valné většině nevyslyšeny. Náš Újezd, ve kterém společně žijeme, potřebuje schopné lidi ve vedení, s potřebnou dávkou sebevědomí, selského rozumu, a v neposlední řadě odbornou znalostí témat, s nimiž přicházíme společně do styku každý den a která nemají mnohdy jednoduchá řešení. Náš tým, který Vám postupně představíme, je složený průřezově z lidí různých profesí. Najdeme zde manažery, podnikatele, OSVČ, ale i běžné zaměstnance, studenty či důchodce. Každý přináší svůj pohled či odborné zkušenosti do řešení problémů našich občanů, tedy Vás, s jediným cílem. Rozhodovat ve věcech odpovědně a ve prospěch rozvoje naší městské části. Všechny členy našeho týmu pak pojí dohromady jednoznačně patriotský vztah k Újezdu nad Lesy, kde s Vámi žijí a sdílejí každodenní strasti i radosti. Ať už se jedná o situaci kolem střediska Rohožník, uzavírku Běchovic s přímým dopadem na naše občany a podnikatele, až po velké téma stavby I/12, kterou znáte spíše jako obchvat Újezdu. Jsme prostě Újezďáci, hrdí na to, kde žijeme a budeme vždy chtít to nejlepší pro Vás, pro občany, pro naše sousedy. Protože i my jsme Vaši sousedé a víme, co společně potřebujeme…

Milan Samec

předseda místního sdružení ODS
Újezd nad Lesy