17. října 2012

Poraženými jsou občané

"Jsem zklamán z toho, že ODS ztratila pozici vůdcovství na pravé polovině politického spektra. Chtělo by se mi říct, sláva vítězům a čest poraženým, ale nemohu to udělat, protože těmi poraženými jsou občané Karlovarského kraje, i když si to třeba teď hned neuvědomují."

Jak hodnotíte výsledek voleb do zastupitelstva Karlovarského kraje? 

Díval jsem se v den voleb na Velkou Pardubickou. Byl to pěkný závod a Josef Váňa obsadil třetí místo. Podobně jsme ve volbách dopadli také my, skončili jsme na třetím místě. Jsem zklamán z toho, že ODS ztratila pozici vůdcovství na pravé polovině politického spektra. Chtělo by se mi říct, sláva vítězům a čest poraženým, ale nemohu to udělat, protože těmi poraženými jsou občané Karlovarského kraje, i když si to třeba teď hned neuvědomují. 

Co očekáváte od krajské vlády v příštím období? 

ČSSD a KSČM v uplynulém volebním období nic nepředvedly, negativa převládají a já jsem zvědavý, jestli dokážou nyní napravit, co si samy během čtyř let nadrobily. 

Jakou pozici bude mít ODS v nadcházejícím volebním období v krajském zastupitelstvu? 

Chceme být konstruktivní opozicí. Důležité bude především to, jak vše dopadne ohledně pozastaveného úřadu Regionálního operačního programu Severozápad. Východiska jsou, je třeba je jen uchopit a začít věci řešit. K tomu je ale potřeba, aby si ti lidé, kteří to v minulém volebním období způsobili, posypali hlavu. My jsme jako ODS připraveni kraji pomoci s opětovným rozjetím dotačního úřadu. 

Mgr. Petr Šindelář, LL.M.

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
člen regionálního smírčího výboru
krajský zastupitel