7. září 2022

Neslibujeme zázraky, ale zodpovědný přístup

Čekají nás roky, které budou z hlediska ekonomiky velmi náročné. Velkou otázkou jsou ceny energií a energetická soběstačnost vůbec, musíme být připraveni na všechny varianty vývoje.

Mojí prioritou do příštího období je udržet provoz a majetek města bez nutnosti čerpání provozního úvěru. Bude to znamenat rozumné úspory a zejména snižování spotřeby energií ve všech městských objektech. Zároveň bude nutné, abychom si poradili s komunikacemi a znovu vzkřísili výstavbu terminálu. Už jednou jsme se v Jablonci museli dostat z ekonomické krize po roce 2009 a zvládli jsme to. Nepochybuji, že to zvládneme znovu.

Neexistují žádná zázračná a rychlá řešení. Jablonec potřebuje zodpovědné vedení města a zodpovědné zastupitele, kteří v těžkých chvílích potáhnou za jeden provaz a dokážou město provést těžkou dobou. Jsme připraveni se tohoto úkolu opět chopit. Máme zkušený a osvědčený tým odborníků, máme i vizi, jak dosáhnout úspěchu. 

Žádám vás o maximální podporu, která nám umožní prosazovat potřebná důležitá rozhodnutí a současně i o důvěru, protože efekt vašeho i našich rozhodnutí se projeví v následujících letech.