2. května 2014

ANKETA PODHORAN V BYSTŘICI POD HOSTÝNEM

Město Bystřice pod Hostýnem pořádá od 30. dubna 2014 do 16. května 2014 veřejnou anketu, v níž se mohou občané anonymně vyslovit k případné koupi objektu bývalého hotelu Podhoran za nabízenou cenu 19,5 mil. korun.

Starosta města Bystřice pod Hostýnem se v textu anketního lístku obrací na občany s důvěrou a očekává, že k anketě přistoupí zodpovědně.  

Anketní lístky tištěné na speciálním papíře najdou do 30. dubna ve svých poštovních schránkách všichni oprávnění voliči, občané města od 18 let. 

Schránky k odevzdání vyplněných anketních lístků budou zpřístupněny 30. dubna 2014 na vybraných místech, před tímto datem je možné odevzdat anketní lístky pouze v podatelně Městského úřadu nebo je vložit do poštovní schránky u vstupu do budovy radnice.  

Do 16 května mohou občané vložit lístky do schránky ve vestibulu radnice, označené ANKETA PODHORAN, v informačním centru v zámku, ve vestibulu úřadovny na ul. 6. května, ve vestibulu ZŠ Bratrství, v CPS Zahrada, v kulturních domech v Hlinsku p. H. a Sovadině, v zasedací místnosti v Bílavsku a v restauraci v Rychlově.

Anketní lístky lze také na vlastní náklady zaslat poštou na adresu: Městský úřad Bystřice pod Hostýnem, Masarykovo nám. 137, 768 61 Bystřice pod Hostýnem. 

O případném odkoupení bývalého hotelu Podhoran rozhodnou zastupitelé na svém zasedání, na kterém také vezmou v úvahu výsledek ankety jako formu vyjádření bystřických občanů k  problematice objektu na náměstí, který je středem mnoha potíží, jež nastaly městu a jeho občanům přeměnou hotelu v  ubytovnu. Na obzoru stále nejsou očekávané změny v legislativě státu v oblasti sociálních dávek, takže město Bystřice musí hledat cestu z problému samo. 

Mgr. Vladislava Bělíková

předsedkyně místního sdružení
členka oblastní rady
místostarostka