23. září 2018

Nepřipustím obchod s chudobou v našem obvodě

Proč jste se rozhodl kandidovat na starostu obvodu Severní Terasa?

Narodil jsem se a celý život žiji v Ústí nad Labem, 43 let na Severní Terase. Vzhledem k tomu, že v zastupitelstvu již pracuji a mám dlouholeté zkušenosti z komunální politiky, rád bych je použil. Každý obvod má trochu jiná specifika, ale já naše problémy dobře znám, protože je denně prožívám a mám zájem je řešit. Není mi jedno, jak na Severní Terase, Stříbrníkách nebo Doběticích lidé žijí.

 

Jaké problémy máte na mysli?

Naprosto katastrofální jsou v obvodě možnosti parkování. Vím, že řešení je velice složité a že přesahuje finanční možnosti našeho obvodu. Naším hlavním úkolem bude prosadit změnu územního plánu města, který umožní vybudování nových parkovacích míst. Zároveň je nutné vyhledávat i malá místa, kde by se pár nových parkovacích stání mohlo vytvořit.

 

Jaký máte názor jako ředitel Kulturního střediska na kulturu ve městě a na Severní Terase?

Rozhodně odmítám názor, že Ústí nad Labem je nekulturní město! Někdy je kultury možná až moc, a to se pak projeví na návštěvnosti. Myslím, že kdo má o kulturu zájem, jistě si najde to, co má rád. Spíše ve městě chybí spolkový život, ochotnické divadlo a podobně. Ano, byl bych rád, kdyby město finančně kulturu podpořilo více než doposud, ale vím, že tlak na městský rozpočet je velký. Výhodou našeho městského obvodu je Centrální park, který se stal přirozeným centrem pro kulturní, sportovní a zábavné akce, které jsou hojně navštěvovány.

 

Co byste řekl na závěr tohoto krátkého rozhovoru?

Můžu rozhodně slíbit, že pokud budu zvolen, jsem připraven uplatnit všechny své dlouholeté zkušenosti z komunální politiky a pracovat na tom, aby se život v našem obvodu zlepšoval a aby Severní Terasa, Stříbrníky a Dobětice byly stále tou dobrou adresou k životu. Je třeba zamezit jakémukoliv obchodu s chudobou a nedovolit, aby se tento problém usadil v našem obvodě. Udělám vše, aby se to nestalo!