6. června 2013

Záchrana koupaliště Dachova

Koupaliště Dachova, které bylo před nedávnem prohlášeno kulturní památkou a jehož dřevěné stavby patří zcela určitě mezi největší hořické historické pozoruhodnosti, by mohlo být opraveno za přispění Evropských fondů. Po základním projednání v radě města bychom mohli zahájit přípravu projektové dokumentace, vedoucí ke stavebnímu povolení.

Obnova unikátních slunečních lázní by mohla být dotačně podpořena z  EHP/Norska z programu kulturní dědictví a současné umění z programové oblasti 16 - kulturní dědictví.

Cílem tohoto programu je ochrana a zachování kulturního dědictví – památek pro příští generace a jejich zpřístupnění veřejnosti, které mají sloužit jako zdroj poznání přírody a společnosti a nástroj vzdělávání. Minimální výše grantu by měla překročit částku 4 216 tis. Kč. Maximální výše podpory by neměla přesáhnout částku okolo 30 000 tis. Kč. V našem případě bude výše žádané podpory známa až po vypracování projektové dokumentace. Projekt je pro nás velice zajímavý 80% výší podpory v případě, že je žadatelem obec, kraj, svazky nebo církev. První kolo výzvy by mohlo být vyhlášeno v červenci a příjem žádostí k této výzvě v září 2013.

Ivan Doležal

předseda místního sdružení
člen oblastní rady
člen regionální rady
uvolněný starosta města

Štítky:
Sloupky starosty