4. července 2023

Sportovně aktivní nejen o prázdninách

(Zbraslavské noviny) Máme před sebou čas rodinných dovolených a dva měsíce prázdnin pro děti. Někteří z nás plánují cestu k moři, jiní do hor a někteří jen toulky krajinou do blízkého okolí. Někdo se těší na „lenivou“ dovolenou na pláži, další se vidí v době dovolených nejraději na kole při zdolávání horských kopců.

Sport je pro mnoho lidí významnou součástí života. Pomáhá udržovat tělo v kondici, zlepšuje fyzickou i psychickou pohodu a umožňuje trávit čas aktivním způsobem. Jsou to endorfiny, „hormony štěstí“, které se nám při sportu vyplavují do krve a způsobují to, že nám na sport zůstávají příjemné vzpomínky a ke sportu se tak rádi vracíme. Pro děti může být sport první příležitostí učení se správnému chování ve smyslu fair play, bez ohledu na vítězství nebo porážku. Pamatujme, že sport však přináší i riziko úrazu. Bezpečnost by tak měla být prioritou pro každého sportovce, malého i velkého.

Je dobré, že na Zbraslavi přibývají možnosti sportovního vyžití pro všechny věkové skupiny. Můžeme říct, že podpora sportu je jednou z priorit současné radnice. Městská část Praha-Zbraslav rekonstruuje neudržované povrchy sportovních hřišť, a také v letošním roce podpořila mnoho sportovních neziskových organizací a sportovně-komunitních projektů nemalými finančními částkami ze svého rozpočtu. Sport má a bude mít na Zbraslavi vždy zelenou.

MUDr. David Macků

předseda MS ODS Zbraslav
místostarosta MČ Praha - Zbraslav

Štítky:
komentář