7. října 2015

Obama, Merkel, horror vacui

Strachem z prázdna vysvětlovali filozofové funkci čerpadla či vývěvy. Vyklizované pozice Západu ihned vyplňuje svými vojsky Východ.

Je to až neskutečné, jak proti sebevědomé a ofenzivní bezpečnostní politice Republikánů prezident Obama jen hovoří, hovoří, mentoruje a mudruje. Nerespektuje ani červené čáry, které sám dal (chemické zbraně v Sýrii), opouští tradiční spojence (Izrael) a paktoval či paktuje se s nepřáteli svobodného světa (Rusko, Írán, Kuba). Americká vojska odcházejí, stahují se, prezident váhá a váhá. Není divu, že si z něj Putin dělá legraci. Dokonce i Francie zaujímá v Sýrii tvrdší pozici než USA!

Frau Merkel také hovoří a hovoří, mluví do větru, bez jasného plánu. Může Německo přijmout na svém území 4 miliardy lidí, kteří mohou do Německa přijet a požádat o azyl? Po projevu této paní z 25. srpna a transportu běženců vlaky z Maďarska (proti všem platným pravidlům EU!) se příliv migrantů zněkolikánásobil.

Kde chybí síla, kde se uvolňuje mocenský a bezpečnostní prostor, agresivní mocnosti typu Ruska či Íránu naběhnou hned se svými zelenými mužíčky a propagandou. Středoevropané budou radši pod ruským útlakem, než by si svá městečka přeměnili v města africká, jako je třeba Marseille, a otevřeně řečeno... pro ženy to bude mnohem lepší než právo šaría. Ve volbách vyhrají fašisté či ismalisté a medvěd bude mít větší a větší apetýt.

Ve své době mohl premiér Chamberlain dostat Nobelovu cenu míru, tak, jako ji už dostal prezident Obama a jak ji možná dostane kancléřka Merkelová. Pacifismem ke světové válce! Mupy mup!

http://harok.bigbloger.lidovky.cz/c/450454/Obama-Merkel-horror-vacui.html

Ing. Vojtěch Harok

člen MS ODS Radotín
zastupitel MČ Praha 16

Štítky:
komentář