3. listopadu 2015

Miluji Blanku! Počítáte se mnou?

Ano, Blanka se mi na základní škole líbila, ale byl jsem zamilovaný do Karolíny, potom do Zuzany a při diskotéce si dodnes pamatuji na své hrudi dvě horká místa Leony. Ale tom třeba příště...

Líbí se mi moderní tunel, kterým teď od pondělí do pátku dojíždím autem do práce. Jedná se o krásné dílo, tunel je dobře označený, osvětlený a sedmdesátkou se jede bez kolon, jako po másle. Dojedu nejen do práce, ale teď snadno třeba do Alzy v Holešovicích.

Z Prahy-Radotína do Býkve u Mělníka to mám (oproti dřívější trasy kolem letiště a Slaného) o9 kmblíže (59 místo68 km), o 5 minut dříve, s průměrnou spotřebou 4,5 místo5 litrůna100 km. Průměrná cena nafty je, řekněme, 28 korun. Budete počítat se mnou? Procvičíte si matematiku? Kolik za měsíc ušetřím, když budeme uvažovat 20 pracovních dní? (Výsledek dole).

Peníze nejsou všechno, ale mám důvod Blanku milovat. Že se tvoří kolony kolem kulaťáku? Že se obyvatelé Suchdola nemůžou dostat do Prahy? Neměli zablokovat stavbu severní části pražského okruhu! Ano, po vybudování severní části pražského okruhu se vyřeší spousta věcí – a lidé jako já ušetří další peníze, čas a nervy.

Ale vládní koalici toto vůbec nezajímá. Tedy, když zrovna neřeší další hádky a spory, má velké vrabce na střeše (metro D, rychlodráha na letiště, umrtvení centra zákazem vjezdu automobilů), žádnou reálnou práci, a totální ignoranci skutečných potřeb: stavební předpisy, východní a severní část pražského okruhu, rozšíření Strakonické. Na kole v pražském reliéfu, klimatických a sociálních podmínkách (zapáchat v práci) nikdo do práce jezdit nebude.

Řešení úkolu: Ušetřím měsíčně 22% z ceny paliva, což činí cca 800 Kč.

http://harok.bigbloger.lidovky.cz/c/450624/Miluji-Blanku-Pocitate-se-mnou.html

Ing. Vojtěch Harok

člen MS ODS Radotín
zastupitel MČ Praha 16

Štítky:
komentář