8. října 2012

Otázky pro kandidáta do Senátu

Zlínský kraj – Již za několik dní se lidé vypraví k volebním urnám. V závěru týdne svým hlasováním rozhodnou nejen o nové podobě složení krajských zastupitelstev, ale i o přeobsazení jedné třetiny Senátu. Nové zástupce do dolní komory parlamentu budou voliči vybírat na Zlínsku a Vsetínsku. Deník proto oslovil kandidáta na křeslo senátora Františka Hubáčka a položil mu šest otázek.

Čím budete prospěšný svým voličům? 
 

Chci zúročit své zkušenosti, které jsem získal jako komunální politik v Luhačovicích, a pracovat pro celý volební obvod, především v oblastech dopravy, bezpečnosti, školství, cestovního ruchu a využívání volného času, zejména sportu. 
 

Jste pro současné navrhované zvýšení daní? 


V zásadě jsem proti vysokým daním. Ty brzdí rozvoj podnikání a tím rozvoj celé ekonomiky. 

Upravil byste výši zdravotnických poplatků? Pokud ano, jak? 


Myslím, že všichni chápou, že za služby je potřeba zaplatit. V nemocničních zařízeních a u lékařů bych je ponechal. V lékárnách je však považuji za zbytečné. 


Jste pro zavedení eura jako tuzemské měny? 


Jestliže patříme do eurozóny, pak bychom měli mít i stejnou měnu. Ovšem za současné situace je to pro nás velmi nevýhodné. 

 Zavedl byste plošný zákaz kouření v restauracích a barech? 


Ano. 


Jste pro církevní restituce v jejich současném znění? Proč? 


Jsem. Jakékoliv další prodlužování bude v konečném důsledku pro stát jenom dražší. Navíc spousta měst a obcí je tímto nedořešením velmi limitována ve svém dalším rozvoji. 

PhDr. František Hubáček

místopředseda místního sdružení
člen oblastní rady
starosta