7. ledna 2021

Nový elektromobil ve službách radnice

(Noviny Prahy 16) Městská část Praha 16 začala využívat novou elektrickou variantu Škody Citigo. K dispozici ji dostane hlavně kurýr, který rozváží poštu mezi radnicemi okolních městských částí a na pražský magistrát. Elektromobil Škoda Citigo má motor s výkonem 61 kW, kapacita baterie činí 36,8 kW, což při plném dobití znamená papírový dojezd až 252 kilometrů.

Radnice vozidlo zakoupila u společnosti AutoTrio za 430 tisíc korun. „Městská část Praha 16 přistupuje k moderním chytrým technologiím velmi aktivně. Zkušenosti s vozy využívajícími elektřinu máme od roku 2011, kdy jsme jako první z celého hlavního města začali využívat elektromobily. Souběžně s tím byly instalovány první dvě veřejné nabíjecí stanice,“ uvádí Miroslav Knotek, místostarosta Městské části Praha 16.

V současné době lze v Radotíně elektroauta nabíjet prostřednictvím veřejných stanic. Ty se nacházejí na náměstí Osvoboditelů, ve Vrážské ulici, další podobné zařízení otevřené v září loňského roku je v ulici K Lázním. V nejbližší době dojde k rozšíření sítě nabíjecích míst na Sídlišti, na náměstí Osvoboditelů a ve Výpadové ulici.

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
komentář