18. září 2018

Rozvoj Kolína

Rozvoj Kolína byl a je pro ODS vždy silnou stránkou. Žijeme v Kolíně a víme, co trápí kolínské občany. Tyto problémy také chceme řešit a dotahovat do úspěšné realizace.

V prvé řadě ve vazbě na pasportizaci majetku a po projednání nezbytných změn v územně plánovací dokumentaci zajistíme dostatek vhodných ploch pro rozvoj města Kolína.

Podpoříme co nejrychlejší vybudování nové komunikace spojující silnici I/38 ve směru od Prahy a její napojení na D11 novým mostem přes Labe mimo centrální část Kolína. Tato plánovaná stavba je v souladu s územním plánem velkého územního celku Střední Polabí.

S námi zaparkujete. Na sídlištích vybudujeme nová parkovací místa. Ačkoliv je to tak trochu oříšek k rozlousknutí, jsme přesvědčeni, že nová parkovací místa lze vytvořit s ohledem na životní prostředí i bez zbytečného kácení vzrostlých stromů. Další parkovací místa lze vytvořit například úpravou Jaselské ulice v úseku ulic Žižkova – Plynárenská a vybudováním parkoviště v západní části kolínského zámku. Další parkovací místa lze získat úpravou, případně rekonstrukcí stávajících parkovišť. Výstavbou nového autobusového nádraží ubyla v této lokalitě parkovací místa, proto podpoříme v oblasti kolínského nádraží stavbu parkovacího domu.

Vybudujeme nové cyklotrasy podél Labe a novou cyklostezku ve štítarském údolí směrem do Zibohlav.

Budeme pokračovat v modernizaci a rekonstrukcích městských škol.

Chceme zvýšit rekreační využití městských lesů Borky tak, aby byly dobrým místem pro aktivní odpočinek.

Vrátíme život na Kmochův ostrov. Naším záměrem je na břehu Kmochova ostrova vybudovat marinu se zázemím, ve které bude pulsovat život, včetně půjčovny loděk a šlapadel. Rádi bychom, aby se zde objevila grilovací místa, tak, jak to známe z okolních evropských států. Zastřešením a úpravami amfiteátru bychom rádi zefektivnili jeho využití včetně možnosti provozu letního kina.

V oblasti životního prostředí zabezpečíme údržbu a rozvoj stávající zeleně. Dokončíme pasportizaci zeleně a posouzení provozní bezpečnosti stromů na městských veřejných prostranstvích. Ve vazbě na jejich funkční využití a stabilitu zajistíme provedení odborného ošetření stromů. Ke kácení stromů přistoupíme jen v nejnutnějších případech, pokácené stromy nahradíme novou výsadbou stromů vhodných druhů a kultivarů.

Při všech investičních akcích města maximalizujeme úspěšné čerpání všech možných dotačních programů a podpor.