10. února 2016

Okénko místostarosty Pelhřimova

Sloupek místostarosty Pelhřimova v Pelhřimovských novinách.

Vážení spoluobčané,

jako místostarosta města, kterému jsou podřízeny odbory investiční a hospodářský, včetně dozoru nad hospodařením některých městských organizací jako Správa městských lesů Pelhřimov s.r.o, Čistírna odpadních vod Pelhřimov s.r.o., PEVAK družstvo a úpravna vody Želivka a.s., si dovolím říci, že se od začátku funkčního období povedlo v rámci finančních možností města udělat mnohé.

Z větších akcí mohu jmenovat dokončení ČOV, rekonstrukci  kaple Sv. Kříže na Kalvárii, dále rekonstrukci komunikací Příkopy a Dobiášova, ZTV v průmyslové zóně Skrýšovská a další. 

Zároveň se dala do pohybu projektová dokumentace, která nám chyběla pro další zamýšlené akce - příprava lokalit pro bydlení, revitalizace městských sadů s cyklosteskou, dokončení PZ Skrýšovská, kruhový objezd u kina, šatny a osvětlení na zimním stadionu, cyklosteska do Starého Pelhřimova, promenáda kolem řeky Bělé, přírůstek parkovacích míst kolem ulice B. Němcové atd. 

Zkrátka možností, co zlepšovat, je mnoho, ale jsme bohužel limitováni financemi. 

O to více mě v loňském roce překvapil přístup některých zastupitelů, když navrhovali prodej pozemků pro bytovou výstavbu za poloviční hodnotu a jedním mávnutím ruky by tak připravili Pelhřimov o deset milionů korun. 

Chci všechny ujistit, že se tyto nepravosti za mé přítomnosti dít nebudou. 

V tomto krátkém prostoru (text byl určen pro Pelhřimovské Noviny do rubriky sloupek zastupitele, pozn. redakce) nelze postihnout všechny problémy, které chod města ovlivňují. 

Alespoň tedy přeji všem to nejcenější - hodně zdraví a štěstí.

S ústou ke všem spoluobčanům.
Ladislav Med, místostarosta Pelhřimova 

Text byl publikován v Pelhřimovských novinách, ročník XVIII, číslo 3/2016
http://www.pelhrimovsko.cz/cz/pelhrimovske-noviny/pelhrimovske-noviny-aktualni-vydani.htm

Ladislav Med

místostarosta města Pelhřimov