Robert Samsonek

člen oblastní rady
pokladník místního sdružení

Životopis

Robert Samsonek se narodil v roce 2002 ve Zlíně. Po studiu střední podnikatelské školy se zapojil do rodinné firmy, kde se od píky postupně vypracoval až na manažerskou pozici a aktuálně má na starosti obchodní akvizice.

S dovršením plnoletosti vstoupil do ODS a naplno se zapojil do vnitrostranických aktivit. Při volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2021 byl součástí úzkého týmu kandidátů, kterým pomáhal v kampani. Sám kandidoval v komunálních volbách a od roku 2023 je členem Kontrolního výboru města Napajedla.

Od léta 2023 je také koordinátorem v platformě Mladých občanských demokratů. Jeho největší motivací je přibližovat politiku studentům a aktivně zapojovat mladou generaci. Proto pořádá po Zlínském kraji různé akce zaměřené na sblížení mladých lidí s aktuálními politickými tématy.

Patří mezi vášnivé milovníky moravských lidových tradic – tančí ve Folklorním souboru Radovan Napajedla a věnuje se slováckému verbuňku.

Díky pravidelným (a častým) návštěvám Spojených států amerických hovoří plynule anglicky, ovládá také základy vietnamštiny.