Tomáš Sedláček

člen místního sdružení

Životopis

Já ve zkratce

Je mi 29 let, vystudoval jsem SOŠ v oboru management dopravy a telekomunikací a od narození žiji ve Žďáře nad Sázavou na sídlišti „Stalingrad“. V současné době pracuji jako nákupčí ve společnosti zabývající se výrobou zdravotnických prostředků, ale mám už zkušenosti i ze sektoru prodeje a bankovnictví. Jsem šťastně ženatý a doma pečujeme o čerstvě narozeného syna. Volný čas trávím nejraději s rodinou, ale také cestováním a jsem velkým fanouškem fotbalového Liverpoolu.

Co mě žene kupředu?

Můj 3měsíční syn, moje manželka a péče o jejich svět. To je můj motor a zároveň největší životní úloha. Jsou jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl vstoupit do politiky. Ve Žďáře bydlím celý život a s manželkou jsme se rozhodli, že tu chceme vychovávat naše děti. To znamená, že pro ně chceme pohledné město s kvalitními službami, které fungují.

Jaká byla moje další motivace pro vstup do veřejného dění?

Jelikož jsem se narodil do rodiny soukromého zemědělce (před 30lety ještě nepřítele státu), od mládí jsem se od rodičů učil, jak důležitá je péče nejen o své okolí, ale i demokracii a svobodu. Můj dědeček a pradědeček to štěstí neměli a byli jako kulaci vyhnáni do Žďáru násilím. Dnes se ale můžeme o svou obec svobodně starat, pokud o to stojíme a nebojíme se věnovat tomu svůj čas. Chci tak přispět k vytvoření lepšího města, které naše děti budou hrdě nazývat domovem. A co vidím jako prioritu? Doprava a výstavba malého vnitřního obchvatu, vyřešení parkovacích ploch na sídlištích, co největší podpora malého podnikání ve Žďáře a investice do více dětských hřišť a dalších míst, kde by mohly maminky s dětmi trávit svůj čas. I když se s tím v minulém období konečně významně hnulo, je třeba tyto prostory dál rozšiřovat.