12. ledna 2014

Vysočina chce v čele ODS Petra Fialu, na místopředsedy Miloše Vystrčila a Petra Sokola

O nominaci na předsedu se ucházeli Miroslava Němcová a Petr Fiala. Petr Fiala nakonec zvítězil, když získal hlasy 41 delegátů ze 70.

„Diskuse na sněmu byla podnětná. Je vidět, že ODS žije a že členům strany na její budoucnosti záleží. Zároveň se potvrzuje, že ODS je vnitřně standardní demokratickou stranou, což bohužel není v současných českých podmínkách úplně obvyklé.“ zhodnotil průběh sněmu předseda ODS na Vysočině Miloš Vystrčil.

Ten zároveň získal od delegátů silný mandát ke kandidatuře na místopředsedu, když jej podpořilo 63 delegátů. „Podpory kolegyň a kolegů z Vysočiny si nesmírně vážím. Do nejužšího vedení jsem nikdy před tím nekandidoval. ODS jsem spoluzakládal, její osud mi i proto není lhostejný. Jsem připraven, pokud dostanu na kongresu důvěru, převzít za něj svůj díl zodpovědnosti. Nové vedení bude muset vynaložit maximální energii k obnově značky ODS a k důkladné přípravě na evropské, senátní a hlavně komunální volby, které nás v letošním roce čekají,“ říká ke své kandidatuře Vystrčil.

Vysočinského sněmu občanských demokratů v Jihlavě se zúčastnili a v průběhu sněmu vystoupili také místopředsedaODS Jiří Pospíšil, předseda klubu evropských poslanců zaODS JanZahradil, starostka Obrnic Drahomíra Miklošová, lídr středočeské kandidátky a starosta LíbeznicMartin Kupka, předseda středočeského regionu Jan Skopeček a předseda oblastního sdruženíPraha 3Alexandr Bellu.

Kongres občanských demokratů se sejde již příští sobotu a neděli v Olomouci.

Bližší informace:

RNDr. Miloš Vystrčil
Kandidát na místopředsedu ODS
Tel: +420 606 767 544
Email: milos@vystrcil.cz   
www.vystrcil.cz

Fotografie Miloše Vystrčila v tiskové kvalitě jsou dostupné zde: http://www.vystrcil.cz/z-ivotopis-c4

Štítky:
tisková zpráva