9. ledna 2014

Občanští demokraté z Vysočiny se připravují na lednový kongres strany

O tom, koho občanští demokraté z Vysočiny na lednovém kongresu strany podpoří na funkci předsedy, rozhodnou delegáti sněmu Regionálního sdružení ODS Vysočina v sobotu 11. ledna v jihlavském Hotelu Gustav Mahler.

O nominaci na předsedkyni strany bude usilovat současná místopředsedkyně Miroslava Němcová. Nově by se místopředsedou ODS rád stal senátor a bývalý hejtman Kraje Vysočina Miloš Vystrčil, který již získal nominace na Jihlavsku, Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku.

V ODS nyní probíhá živá debata o složení nového vedení i budoucím směřování strany. „Jsem rád, že ODS dokázala vygenerovat množství kvalitních kandidátů, kteří nyní prezentují své představy. Musíme se dobře připravit na letošní volby, více a lépe komunikovat se členskou základnou a hlavně důsledně hájit náš program. Důležitá je i větší otevřenost vůči podporovatelům a sympatizantům. Jsme standardní demokratická strana. O dalším postupu tak rozhodnou členové na oblastních a regionálních sněmech a poté i na kongresu,“ říká předseda ODS na Vysočině Miloš Vystrčil.

Kromě nominací do vnitrostranických orgánů budou občanští demokraté z Vysočiny také diskutovat o mandátu pro delegáty, které na kongres vyšlou. To znamená, že si vyříkají svá stanoviska a názory na další směřování strany tak, aby je delegáti mohli na kongresu přednést. 

Jednání Regionálního sněmu ODS Vysočina začíná v 10 hodin. 

Bližší informace:

RNDr. Miloš Vystrčil
předseda RS ODS Vysočina
Tel: +420 606 767 544
Email: milos@vystrcil.cz   
www.vystrcil.cz