11. prosince 2013

Kraj platí zaměstnancům bowling

Kraj je velmi štědrý zaměstnavatel. Svým úředníkům mimo jiné platí například i bowling. Na dnešním jednání zastupitelstva na to upozornil předseda klubu krajských zastupitelů ODS Ota Benc a zároveň vládnoucí koalici ČSSD a KSČM vyzval k větší umírněnosti.

Nejrůznější zaměstnanecké benefity krajský úřad svým zaměstnancům vyplácí z takzvaného Fondu kulturních a sociálních potřeb. Zatímco u příspěvkových organizací kraje do tohoto fondu ze mzdových prostředků putuje jedno procento, krajský úřad sám na fond pro své zaměstnance přispívá čtyřmi procenty.

"U příspěvkových organizací kraje to byla donedávna dvě procenta, v rámci úsporných opatření to kraj snížil na polovinu, tedy na jedno procento. Své vlastní zaměstnance ale nijak neomezil a nechal jim procenta čtyři," řekl Ota Benc a zároveň upozornil, že benefity z FKSP čerpají i hejtman, jeho náměstci, radní a placení funkcionáři KSČM. "Kraj by měl se svými příspěvkovými organizacemi více dýchat. Pokud se jejich zaměstnancům v rámci úspor sníží odvody do FKSP na polovinu, měl by k takovému kroku také přistoupit. Už proto, že odvody do FKSP jsou v případě kraje tak razantně vyšší než v případě škol, a navíc z něj je financován například bowling," uzavřel Benc.

Bližší informace:

Ota Benc
předseda Klubu krajských zastupitelů ODS Vysočina
tel. 774 115 270
ota.benc@gmail.com 

Štítky:
tisková zpráva