Jan Tichánek

*2002

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Jan Tichánek se narodil v roce 2002 v Ostravě. Aktuálně studuje obor právo a právní věda na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a je členem TOP 09.

Od roku 2022 je také zastupitelem největšího městského obvodu Ostravy, Ostrava-Jih. Jako komunální politik se věnuje především oblastem prevence, školství a hospodaření, jelikož je zároveň členem Finančního výboru zastupitelstva. Je dále iniciátorem projektu, který bude mít za cíl rozšiřovat právní gramotnost.

Současně se studiem se věnuje oblasti rozvoje klinického právního vzdělávání a spoustě neziskových a dobrovolnických projektů. Mezi ně můžeme zařadit například sbírku pro pluk Kraken, který aktuálně nasazuje životy na Ukrajině, dobrovolnictví v obcích zasažených tornádem nebo pořádání seminářů v sociálních dílnách pro tělesně a zrakově postižené a v neziskových organizacích.

Ve volném čase se také věnuje aktivizaci mladých ve veřejném dění skrze přednášky, simulace, debaty a další podobné akce. Od roku 2020 je předsedou mládežnické organizace TOP týmu Moravskoslezský kraj a od roku 2022 také místopředsedou celorepublikové organizace TOP týmu.