10. září 2013

Vyjádření předsedy RS ODS k postojům Petra Štěpánka

Vyjádření Martina Puše jako předsedy RS ODS k postojům Petra Štěpánka Krokům Petra Štěpánka v posledních dnech rozumí asi jen on sám.

Pošpinění ODS, mně osobně sdělený odchod z ODS za lepšími zítřky, který se nakonec nekonal, neboť lepší zítřky se zřejmě rozplynuly, ještě než vznikly, návrat mezi ty, které pomluvil zdůvodněný snahou nás všechny polepšit, to je nádherný příběh o charakteru člověka. A jestli v tomto příběhu hraje Petr Štěpánek kladného či záporného hrdinu, nechť si zváží každý sám.

Neznám jediného člena ODS, který by za současné kroky Petru Štěpánkovi tleskal. V roce 2010, kdy ODS měla dobrou pozici, kandidoval z 2. místa, měl podporu své oblasti. Jeho volební výsledek byl bohužel tragický a přeskočili ho kandidáti z dalších míst, dokonce i ten z toho posledního. Pravděpodobně voliče nepřesvědčil.

Udivuje své okolí svými známostmi, kontakty v nejvyšších kruzích ODS, tak proč jeho kritika není tlumočena přímo tam. Nepamatuji si, že by na regionální radě či sněmu navrhoval nějakou zásadní změnu, usnesení, které by získalo většinovou podporu.

ODS konkrétně v našem kraji má stovky aktivních a pracovitých členů, lidí, na kterých se dá stavět. Myslím si, že svým chováním a mediálními výstupy ubližuje nejen značce ODS, ale především těm poctivým a slušným občanským demokratům, kteří odvádějí výbornou práci ve prospěch svých spoluobčanů.

Ing. Martin Puš

předseda místního sdružení
člen oblastní rady
předseda regionálního sdružení
zastupitel
krajský zastupitel