6. září 2017

Zahájení volební kampaně do poslaneckých voleb 2017

Občanská demokratická strana v Hradci Králové 45 dnů před volbami představila svůj volebním program a kandidátní listinu do podzimních parlamentních voleb.

V čele krajské kandidátky ODS je trutnovský starosta, předseda regionálního sdružení ODS Královéhradeckého kraje a poslanec PSČR Mgr. Ivan Adamec. Převzal tak pomyslnou volební štafetu od úspěšného lídra z loňských voleb do krajských zastupitelstev Mgr. Martina Červíčka brig. gen. v. v., který již téměř rok hájí úspěšně barvy ODS v pozici 1. náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje.

Do letošních parlamentních voleb jdeme z opozice s podporou Strany soukromníků a s cílem i ambicí znovu převzít vládní zodpovědnost. Nechceme být jenom kritiky, ale rádi bychom vrátili politice její smysl. Chceme, aby stát sloužil občanům a ne naopak. Proto přicházíme se „SILNÝM PROGRAMem PRO SILNÉ ČESKO“ říká lídr letošní kandidátky Ivan Adamec.

V úvodu tiskové konference Martin Červíček uvedl: „Pro mě jako regionálního politika je důležité, že ODS prosadí zákon o prioritních stavbách, že zavedeme ve zdravotnictví princip DRG – tedy za stejnou péči stejná úhrada, že veřejnou správu donutíme být uživatelsky přívětivou pomocí systému „jedněch dveří“, kdy si úřady obstarají stanoviska samy.

ODS má ve svém programu definovaných 190 konkrétních kroků pro lepší život. Pro mě osobně je to ovšem minimální závazek vůči voličům a nedovedu si představit, že bychom jej nesplnili.

Nejenom s ohledem na své předchozí profesní působení, ale i s ohledem na aktuální celospolečenské klima považuji za naléhavé téma bezpečnos. Je nutné, aby zmizela meziresortní nevraživost, a spolupráce musí být konečně řízena bezpečnostní radou státu. Musíme začít plnit bezpečnostní závazky v rámci NATO a podílet se tak na posilování dlouhodobé strategie rozvoje vojenského prostředí. ODS ovšem nesmí zapomenout ani na to, že podobný systémový přístup si zaslouží i bezpečnostní prostředí v čele s policií. Na případné zásadní změny musíme připravit celý Integrovaný záchranný systém“, uzavřel Martin Červíček.

Program ODS nabízí 190 konkrétních kroků rozdělených do 13 kapitol. Celý program naleznete na:

www.ods.cz/program

To nejpodstatnější můžeme shrnout:

NIŽŠÍ DANĚ, VYŠŠÍ PLATY
MÉNĚ BYROKRACIE, VÍCE SVOBODY HRDÝ STÁT V BEZPEČNÉ EVROPĚ MODERNÍ A ÚSPĚŠNÁ ZEMĚ

„Královéhradecký region považuji za nejlepší pro život. Mezi největší problémy v Královéhradeckém kraji, jejichž řešeními bych se chtěl v nadcházejícím volebním období zabývat, patří doprava. Konkrétně dostavba dálnic D11 a D35. Dálnice D11 propojí náš kraj nejen s Prahou a se sousedním Polskem, ale také další významná města v kraji. V pondělí 21. srpna 2017 se otevřely poslední čtyři kilometry dálnice propojující Hradec Králové s Prahou. (Ve výsledku toto propojení ulehčí dopravě nejen v našem kraji, ale i např. dálnici

 

D11. Složité vyjednávání o pozemcích pro posledních 2,5 km trvalo dlouhých 20 let. A potřebujeme jít rychle dál, tedy dobudovat přibližně 70 km této dálnice k hranicím s Polskem. Neméně důležité je zahájení stavby dálnice D35 a její propojení s D11. To by mělo tranzitní dopravě přes Hradec Králové výrazně ulevit. Jako člen poslanecké sněmovny ČR bych měl možnost prosadit změnu legislativy k prioritním stavbám (jako jsou dálnice či vysokorychlostní železnice) a zasadit se o urychlení a zpřehlednění schvalovacího procesu povolování těchto staveb.

Všudypřítomný problém byrokracie vnímám já osobně nejvíce v oblasti podnikání a přístupu státu k malým živnostníkům. Jsem pro nahrazení byrokracie demokracií. Jedním z likvidních nástrojů ze strany státu vidím stávající systém EET, který je pro malé podnikatele nejen neúměrnou finanční a administrativní zátěží, ale současně ho pokládám za narušování soukromí. Namísto EET bych chtěl prosadit zavedení paušální daně pro malé živnostníky, chápu ji jako odlehčení byrokracie a zamezení „vykrádání“ soukromých informací ze strany státu.

Jako bývalý učitel samozřejmě kladu velký význam na úroveň školství. Kvalitní vzdělání vyžaduje kvalitní učitele, které je třeba důstojně ohodnotit. Je třeba vrát školám (ředitelům) stabilitu z hlediska přidělování finančních prostředků. Učitel by neměl hledat "druhou práci", aby uživil rodinu. Také je třeba vrát úctu k řemeslu.“

Na celkové náladě ve společnosti se bohužel projevuje nejistota, vzájemná nedůvěra nebo agresivita. Všechny tyto jevy, které jsou přítomny v politické sféře, se přenášejí i mezi občany.

Společenská situace je pro mnohé frustrující, a lidé navíc příliš nevěří, že se tento stav brzy zlepší. Já jsem však optimistou. Věřím v lidi a v to, že jim není osud této země lhostejný. Aby nastal posun k lepšímu, musí se v našem státu hrát především fair play. K tomu jsou však zapotřebí féroví hráči.

V dobách, kdy politika prochází krizí důvěry, se vždy nabízejí líbivá a populistická řešení, která však často mohou být tím největším nebezpečím. Díky novým zákonům v současné době přicházíme o řadu osobních svobod a je potřeba to nejenom zastavit, ale i změnit. Svoboda je to nejcennější, co člověk má. ODS je jedinou zárukou, jak toho dosáhnout.
Pokud věříte našemu programu, přijďte nás 20. a 21. října podpořit. Lidi dříve za svoje volební právo bojovali a umírali. Dnes ho bereme jako samozřejmost, tak si vzpomeňme, jak to bylo, a pojďme volit!“.

Ivan Adamec

lídr kandidátky do poslaneckých voleb
člen vedení poslaneckého klubu PČR
krajský zastupitel
neuvolněný starosta města
předseda regionálního sdružení
předseda oblastního sdružení