9. května 2017

Zemědělský den v Sověticích navštívil i ministr zemědělství

Ve středisku Sovětice, které patří Zemědělské akciové společnosti Mžany, se dnes dopoledne konal osmý ročník Zemědělského dne. Akce se zúčastnil ministr zemědělství Marian Jurečka, 1. náměstek hejtmana Martin Červíček a také mimořádný a zplnomocněný velvyslanec republiky Kazachstán Serzhan Abdykarimov.

Za Královéhradecký kraj akci zahájil první náměstek hejtmana Martin Červíček. „Podporu českému zemědělství chápu mimo jiné jako podporu českému venkovu. Pokud bude tento sektor dávat lidem práci, nebudou se muset obyvatelé vesnic stěhovat do měst a budou nadále pečovat o své okolí,“ uvedl náměstek.

Zemědělského dne využila ke své prezentaci řada zemědělských producentů, potravinářů i výrobců zemědělské techniky a poskytovatelů navazujících služeb. Jedním z bodů programu byla přehlídka a hodnocení zvířat z nejlepších chovů Českého strakatého skotu z Libereckého, Pardubického, Středočeského a Královéhradeckého kraje. Prezentaci lesnictví a myslivosti zde měly také Lesy České republiky. Zastoupeny byly také mikroregiony sdružené v Místní akční skupině Hradecký venkov. Konání akce podpořil Královéhradecký kraj.

 

Zdroj: Krajský úřad. Autor: Michal Friček

Martin Červíček

expert pro bezpečnost
náměstek hejtmana