16. září 2016

Kdo jiný než bývalý policajt zaručí na kraji pořádek.

Deník Právo 16. září 2016. KANDIDÁT NA KRÁLOVÉHRADECKÉHO HEJTMANA MARTIN ČERVÍČEK (ODS) ŘEKL PRÁVU:

 
Myslíte, že vzhledem k preferencím ODS 9,8 je volební úspěch reálný? 

Určitě. Chceme, aby kraj fungoval a opakované problémy byly řešeny, a nikoliv takříkajíc odsezeny. 

Kraj tedy podle vašeho názoru doposud nefungoval? 

Nejsou tam osobnosti po profesní a odborné stránce způsobilé kraj efektivně řídit. Svědčí o tom opakované problémy například v oblasti dopravy, školství a zdravotnictví. 

Můžete to konkretizovat? 

Stačí se podívat na tendry dopravní obslužnosti a rekonstrukci nemocnice v Náchodě. Dnes jsme například i ve stavu, kdy se politici alibisticky schovávají za krajský zdravotnický holding, který krajské nemocnice nejen neřídí, ale ani neplní úlohu, pro kterou byl zřízen. Nelze čtyři roky dělat jenom běžnou agendu. 

Mluvíte, jako byste věděl, jak na to. 

Šestadvacet let jsem sloužil veřejnosti. Nemůžete si hrát na politiky, ale přijmout odpovědnost za svěřenou oblast. Musí existovat někdo, kdo dokáže bouchnout do stolu a říci, tohle uděláme. 

V případě, že budete zvolen, pomohly by vám v řízení kraje zkušenosti z vedení policie? 

Manažerské zkušenosti získané u policie, kde jsem pracoval s miliardovými rozpočty a řídil 38 tisíc lidí, by mi v řízení kraje určitě pomohly. 

Bývalých policistů v politice moc nebylo. Snad jenom Kubice. 

Příběh Kubiceho se nedá srovnávat s příběhem Červíčka. Jsem jeden z prvních policistů, který se rozhodl dobrovolně ukončit kariéru u policie a ještě dalších dvacet let pracovat pro veřejnost. Ta si možná řekne, že kdo jiný než ten bývalý policajt může na kraji udělat pořádek a zaručí v případě potřeby i větší bezpečnost a fungování Integrovaného záchranného systému. 


Zdroj: Regionalni mutace| Právo - severovýchodní Čechy 16.9. 2016
 
Brig.gen.v.v. Mgrr. Martin Červíček

lídr kandidátky do krajských voleb 2016