14. září 2016

Jsem zvyklý sloužit veřejnosti.

​Po čtvrtstoletí v policejním sboru se jej rozhodl opustit. Své další kroky se rozhodl po dlouhém přemýšlení směřovat do politiky. Bývalý policejní prezident brig. gen. Martin Červíček bude v letošních volbách kandidovat za ODS na pozici hejtmana v Královéhradeckém kraji.

Prošel si všemi strukturami v policii. Postupně se vypracoval z policejního nováčka až na nejvyšší manažerské funkce. Byl šéfem dopravní policie, následně měl na starost policejní sbor v Praze. Jeho vrchol přišel v srpnu 2012, kdy byl po necelé dva roky policejním prezidentem. Svou policejní kariéru zakončil v pozici ředitele krajské policie v Hradci Králové. Na jaře letošního roku však odešel do civilu. „Něco končí, jiné začíná a já mám ještě dostatek energie, snad i zkušeností a nejsem tak starý, abych nemohl začít pracovat na něčem úplně novém,“ říká v úvodu o svém profesním přestupu Martin Červíček.

Svojí kandidaturu do krajského zastupitelstva si dlouho rozmýšlel. Nakonec přijal nabídku a dostal mandát k tomu vést kandidátku ODS v krajských volbách. Červíček má o pozici hejtmana své představy. „Pozici hejtmana neberu primárně jako funkci. Je to však prostředek pro to, jak některé věci, které trápí náš kraj, posunout pozitivním směrem. Dokážu si představit, že to co teď řeknu, budete možná vnímat jako frázi, ale podle mě je politika služba veřejnosti. A já jsem zvyklý sloužit veřejnosti. Čekáte snad od politiků něco jiného, než že budou především sloužit veřejnosti? Proto jsem se na to dal. V příštích měsících chci přesvědčit veřejnost o tom, že mi může důvěřovat a že si hodlám jako u policie odpracovat vše, co v příštím období bude muset náš kraj řešit. A pokud se mi to povede, budu hájit zájmy občanů v Královéhradeckém kraji, ve kterém budu na podzim kandidovat na pozici hejtmana, dodává brigádní generál Červíček ke své kandidatuře.

 

Brig.gen.v.v. Mgrr. Martin Červíček

lídr kandidátky do krajských voleb 2016