26. září 2022

Zhodnocení komunálních voleb 2022

V pondělí 26. září se sešla oblastní rada Občanské demokratické strany v Hradci Králové. Občanští demokraté děkují voličům za projevenou důvěru, vyjádřenou ziskem 5 mandátů.

"Děkuji voličům za podporu vyjádřenou hlasy. Považuji za úspěch obhajobu 5 mandátů v zastupitelstvu města. Minulé volební období vnímám jako jedno z nejsložitějších vůbec. Děkuji vedení města za odvedenou práci a rozhýbané projekty,“shrnuje výsledky voleb lídr kandidátky Miroslav Hloušek.

Předešlé volební období zhodnotili voliči jako úspěšné, a to i přes složité podmínky vedení radnice z důvodu rozpadu koalice, covidovou, uprchlickou a zejména energetickou krizi.

Naším cílem je se i nadále podílet na řízení města, a proto budeme vyjednávat o silné funkční koalici.

„S ohledem na výsledky voleb, kdy jsme stejně jako HDK obsadili druhé místo se ziskem 5 mandátů, které do voleb šlo v koalici s TOP 09, Hradeckými patrioty a s podporou LES, přičemž zbylé dva mandáty z celkových sedmi získala TOP 09, vstupujeme do jednání s požadavkem čtyřech zástupců v Radě města. Vznik případné koalice bude podmíněn průnikem programových priorit,“ doplňuje Pavel Staněk, předseda oblastního sdružení ODS Hradec Králové.