9. března 2021

Tiskové prohlášení oblastní rady ODS Hradec Králové k pokračujícímu jednání o možné nové koalici

Oblastní rada hradeckého sdružení Občanské demokratické strany (ODS) vyslechla na svém dnešním jednání od členů vyjednávacího týmu dosavadní výsledky jednání o možném novém uspořádání na hradecké radnici, stejně jako informace o aktuální situaci ve stávající koalici od zástupců ODS ve vedení města.

Oblastní rada se dále ztotožňuje s názorem vyjednávacího týmu a trvá na základní podmínce pro nové koaliční uspořádání na půdorysu Hradecký demokratický klub - ODS - Piráti - Koalice pro Hradec, tedy bez účasti uskupení Změna pro Hradec - Zelení.

I přes pochopení pro obavy o stabilitu 20-ti členné koalice nespatřuje oblastní rada ODS v navrhované účasti třech zástupců uskupení Změna pro Hradec - Zelení záruku či zajištění větší stability takové koalice.

I přes názorové rozdíly a odlišnosti mezi návrhem opozičních stran a návrhem ODS doufá oblastní rada ve vyváženou dohodu založenou na programových shodách a nikoliv na personálních požadavcích. Pro další vyjednávání OR ODS netrvá na funkci primátora"