20. února 2021

ODS ZAČÍNÁ JEDNAT O ŘEŠENÍ KRIZE NA HRADECKÉ RADNICI

- Občanská demokratická strana v Hradci Králové (ODS) vítá pochopení opozičních stran pro nutnost řešit politickou krizi ve vedení města Hradec Králové, k čemuž v lednu na jednání zastupitelů vyzval předseda klubu ODS Martin Soukup.

Právě ten se společně se zastupiteli za ODS Oldřichem Vlasákem a Michalem Moravcem ve čtvrtek sešel se zástupci Pirátské strany a následně v pátek s reprezentanty Hradeckého demokratického klubu, KDU-ČSL a Změny pro Hradec-Zelených. Společně diskutovali návrhy opozičních stran na možné budoucí uspořádání vedení města v rámci nové koalice.

"Názory na toto uspořádání a rovněž na některé aktuální či plánované městské projekty se v jednotlivých opozičních uskupeních liší a bude potřeba pracovat dál na jejich přiblížení. Další jednání budou pravděpodobně následovat v příštím týdnu," uvedl Martin Soukup s tím, že ODS hodlá jednání vést s ambicí dosáhnout takového řešení, které přispěje k co nejrychlejší stabilizaci situace na hradecké radnici. "Nevstupujeme do jednání s žádnými konkrétními požadavky na personální obsazení jednotlivých postů," doplnil Soukup.

ODS předpokládá, že o možných modelech nového složení vládnoucí koalice bude moci

jednat její hradecká oblastní rada již na svém úterním zasedání.

Ing. Martin Soukup

předseda klubu zastupitelů ODS