31. srpna 2020

BUDEME POKRAČOVAT V TRENDU NAVYŠOVÁNÍ PENĚZ DO OPRAV KRAJSKÝCH SILNIC

Krajské volby 2020 SPOLEČNĚ ODS + STAN a Východočeši

Pro další rozvoj našeho regionu je v oblasti dopravy důležitá dostavba dálničních úseků na území našeho kraje a jejich napojení na silniční infrastrukturu ČR a Polska. V železniční dopravě je to prosazení vysokorychlostního propojení Prahy přes Hradec Králové až do Polska. Především je však naším úkolem zajistit bezproblémovou průjezdnost na silnicích II. a III. třídy, za které neseme odpovědnost.
• Budeme pokračovat v nastaveném trendu navyšování objemu finančních prostředků (z cca 2 miliard korun v předchozích volebních obdobích na 5 miliard korun za poslední čtyři roky) na opravy a rekonstrukce krajských silnic. 
• Dokončíme přeložku z Náchoda do Velkého Poříčí, obchvat Opočna a budeme se podílet na dostavbě infrastruktury z Hradce Králové na Rychnov nad Kněžnou, dokončíme obchvat kolem Jičína a podobně.
• Zajistíme, aby obchvat Jaroměře, přípojka v Choustníkově Hradišti, jižní propojení z Hradce Králové na I/37 a přeshraniční infrastruktura směrem na Královec a Náchod zůstaly prioritou státu i kraje.
• Budeme se nadále aktivně angažovat a vyvíjet tlak i součinnost kraje se státem pro dokončení stavby dálničních úseků D11 do Královce a D35 do Jičína.
• Zaměříme se na komplexní řešení problémů v dopravě například ve Dvoře Králové nad Labem, Hronově, Hradci Králové, Novém Bydžově, Lázních Bělohrad.
• Donutíme stát k opatřením omezujícím tranzitní nákladní dopravu přes obce a města na krajských silnicích.

brig. gen. v.v. Mgr. Martin Červíček

kandidát na hejtmana pro krajské volby 2020
předseda senátorského klubu ODS
expert ODS pro bezpečnost
člen výkonné rady ODS
1. náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje