21. června 2020

Do tendru na výstavbu lávky přes Labe u Aldisu se přihlásily tři firmy

Stavba lávky přes Labe v Hradci Králové získala novou šanci, do výběrového řízení na její výstavbu se přihlásili tři zájemci. Výsledek tendru by mělo ještě na konci června projednat zastupitelstvo. Případný vybraný zhotovitel bude moci se stavebními pracemi na nové lávce začít ale až na podzim příštího roku, jelikož do té doby budou v místě stavby pokračovat práce na dokončení budovy ČSOB.

Zatím nemůžeme zveřejnit informace o výši cenových nabídek, již teď ale víme, že zájem je a k určitému posunu došlo. Ke konci příštího týdne se sejde výběrová komise, která nabídky zhodnotí a posoudí. Finální cenu budeme moci zveřejnit až doporučení hodnotící komise projednají orgány města.

Samotná stavba lávky by v případě úspěšného výběru firmy a podpisu smlouvy mohla být zahájena nejdříve na podzim příštího roku, jelikož do té doby bude v lokalitě Aldis pracovat ČSOB na dokončení své budovy. Na místě také probíhá bourání jedné ze dvou teras u kongresového centra Aldis, která ustoupí dostavbě nové budovy ČSOB. Práce na stavbě nové administrativní budovy ČSOB by měly skončit v září 2021, do té doby bude mít případná vybraná stavební firma prostor a čas na přípravu stavby.

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Ing. Bc. Jiří Bláha

náměstek primátora statutárního města Hradec Králové
člen oblastní rady ODS Hradec Králové
člen rozhodčí komise ODS
člen rozhodčí komise ODS