28. června 2018

KANDIDÁTKU OBČANSKÝCH DEMOKRATŮ V HRADCI KRÁLOVÉ ROZŠÍŘILY NEZÁVISLÉ OSOBNOSTI

Do podzimních komunálních voleb jde Občanská demokratická strana v Hradci Králové s kandidátkou, kterou svou účastí podpořily tři nezávislé osobnosti veřejného života.

Na osmém místě se tak objeví emeritní děkan Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. Vysokoškolský pedagog Mgr. Miroslav Půža, Ph.D. bude kandidovat z devatenáctého místa. Osmadvacítkou pak je Ing. Václav Ludvík, který řadu let stál v čele Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského v Holovousech.

"Jedná se o kandidáty bez politické příslušnosti, kteří se rozhodli kandidovat jako nezávislí za ODS. Přesto jde ve všech případech o význačné osobnosti veřejného života, ktere mají navíc zkušenosti z komunální politiky. Jejich kandidatury v barvách občanských demokratů si velmi vážím," uvedl Michal Moravec, který je lídrem královéhradecké kandidátky ODS.

Na druhém místě kandidátní listiny je vedoucí magistrátního živnostenského odboru Jiří Bláha, trojku má programátor Jakub Vít, čtyřkou je manažerka Věra Šenková a první pětici uzavírá podnikatel Jaroslav Filip.