12. května 2021

Domluvili jsme společný postup demokratické opozice ve věci nedůvěry vládě

(www.ods.cz) Komentář Petra Fialy ke svolání mimořádné schůze k nedůvěře vlády.

„Jsme dlouhodobě přesvědčeni, že vláda Andreje Babiše nevládne ku prospěchu všech občanů ČR. Dokonce nevládne ani ku prospěchu voličů, kteří jí před třemi lety dali hlasy. Škodí občanům a jednomu z mála, komu prospívá, je premiér ve střetu zájmů. Naši důvěru nemá a mít nemůže. Máme nejvyšší počet obětí covidu, jeden z nejdelších lockdownů v Evropě, děti nechodily skoro celý rok do školy. Významná část malých podnikatelů musela zavřít své obchody i restaurace. Vláda rozvrátila rozpočet, ale opakovaně slíbená pomoc, která by jim umožnila přežít, od státu nikdy nedorazila,“ říká předseda ODS Petr Fiala a dodává: „Hlasování o nedůvěře vlády je i hlasováním o tom, zda má důvěru Andrej Babiš se svým kolosálním střetem zájmů, Jan Hamáček se svou lživou ‚necestou‘ do Moskvy, či ministr Arenberger se svými ‚výpadky paměti‘ aj. Nelze nechat vládu dál rozkládat stát a nic neudělat. Je potřeba ověřit, zda má v Poslanecké sněmovně důvěru. Jsem velice rád, že jsme se dokázali v demokratické opozici dohodnout a že výsledkem je rozhodnutí Pirátů a STAN, že se se svými podpisy připojí ke koalici SPOLU ke svolání mimořádné schůze pro vyslovení nedůvěry Babišově vládě, kterou uskutečníme na začátku června.“

Petr Fiala

předseda ODS