2. května 2019

ODS: Jsme srdcem Evropy – chceme být slyšet. Horká fáze kampaně do Evropského parlamentu odstartovala

(www.ods.cz) Občanští demokraté ve čtvrtek večer zahájili horkou fázi kampaně před evropskými volbami, které proběhnou na konci května. Předseda ODS Petr Fiala vyzdvihl silnou kandidátku v čele se spitzenkandidátem frakce ECR Janem Zahradilem. Jan Zahradil chce prosazovat méně byrokratickou a pružnější Evropskou unii. ODS dnes také spouští svůj předvolební klip. Kandidátku a program pro eurovolby představila ODS už v březnu na programové konferenci. Ústředním heslem kampaně je motto „Jsme srdcem Evropy – chceme být slyšet“.

„Bezpečnost na vnější hranici a otevřené vnitřní hranice, svobodný trh bez zbytečných regulací, velký právní úklid evropské byrokracie, Evropská unie pro každého: kdo se chce integrovat více a hned, i kdo se nepotřebuje nebo nechce integrovat více a dnes. Toto je náš plán, jediný možný plán obnovy funkční, efektivní a rozumné Evropské unie a spokojené České republiky. Máme skvělý tým, který může tyto priority prosadit. V jeho čele stojí nejen lídr kandidátky ODS, ale i top lídr a evropský spitzenkandidát silné evropské frakce Jan Zahradil. Toto je jedinečná příležitost pro naši zemi a já chci pozvat voliče, aby přišli k volbám a podpořili svým hlasem ODS,“ uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala.

Evropská unie potřebuje změnit, aby fungovala. Aby byla dobrým sluhou svých členských států a ne jejich špatným pánem. Aby se nesnažila za každou cenu protlačit celoevropské řešení tam, kde to nemá smysl, kde mohou mnohem lépe rozhodovat státy. Kde budou státy svobodně spolupracovat v oblastech, kde je to pro ně výhodné, ale nebudou nutit ostatní, aby je následovali,“ vysvětlil lídr kandidátky ODS Jan Zahradil. „Politická skupina, kterou jsme zakládali, je nyní třetí nejsilnější v Evropě. Očekáváme, že dále porosteme, že přitáhneme další partnery a jako součást příští většiny v Evropském parlamentu budeme moci výrazně promluvit do toho, kudy se Unie bude dále ubírat,“ doplnil Zahradil.

Volební program ODS

Kandidátka ODS

Předvolební klip ODS