3. srpna 2016

Doma je vláda premiéra Sobotky hlasitě proti kvótám, ale nic proti nim neudělala

ČR má přijmout několik desítek uprchlíků. V posledních týdnech dostávám mnoho mailů s otázkou: kdo za to může? Odpověď je jednoduchá: vláda.

Doma je vláda premiéra Sobotky hlasitě proti kvótám, ale nic proti nim neudělala (nepodala žalobu na Brusel, neřekla, že kvóty nebude respektovat) a vlastně je naplňuje. Až 80 Syřanů sem přijde v rámci kvót a kvůli dohodě s Tureckem, která taky znamená kvóty, i když se o tom moc nemluví. Sobotkova vláda se nechala ve věci kvót v EU přehlasovat, s dohodou s Tureckem dokonce souhlasila, a především kvóty bez odporu naplňuje.

Smutnou či komickou postavou (vyberte si dle libosti) se u toho stává Andrej Babiš. Proti kvótám ani proti dohodě s Tureckem neudělal vůbec nic - je místopředseda vlády, šéf jedné ze dvou silných vládních stran! - a teď hlasitě křičí, že to tak nemá být, a že sem nikdo nemá chodit. Když si to myslíte, pane vicepremiére, tak nedělejte jen ramena ve svých médiích a něco proti tomu opravdu udělejte... Jenomže to tak často u Andreje Babiše bývá: silné řeči a skutek utek.
prof. Petr Fiala

předseda strany