16. října 2013

Střední třído, braň se

Svůj poslední apel před volbami jsme se rozhodli adresovat směrem ke střední třídě, kterou považujeme za nejdůležitější společenskou skupinu, jejíž zájmy má naše strana hájit.

Střední třída, to jsou miliony slušných, chytrých a pracovitých lidí, na kterých stojí naše společnost. Ostatně téměř každý z nás, členů ODS, je také jejím typickým příslušníkem.

Pokud levice získá ústavní většinu i ve Sněmovně, dopadnou její experimenty nejvíce právě na střední třídu. Máme levicového prezidenta, levicový Senát i levicový Ústavní soud. S levicovou Sněmovnou by na střední třídu zaútočilo masivní zvýšení daní, z drobných podnikatelů by se stali v očích státu paraziti a stát by se znovu začal rozsáhle zadlužovat. Vždyť jen naplnění předvolebních slibů ČSSD by zadlužilo Českou republiku dalšími 50 miliardami ročně.

Jiným nebezpečím je politická aktivita člověka podezřelého ze spolupráce s komunistickou tajnou službou, Andreje Babiše. Představuje další nečitelnou a nesystémovou stranu na jedno použití, tentokrát ovšem podpořenou daleko většími penězi a vlastnictvím důležitých médií. Stát není firma. Občané nejsou zaměstnanci vlády.

Naše heslo pro poslední část kampaně proto zní: „Střední třído, braň se.“

Co máme na mysli?

_Úspěch nesmí být trestán a daně mají být stejné pro každého.
_Sociální dávky nelze zneužívat a pracovitost musí být motivující.
_Každý má mít přístup k dobrému vzdělání a zdravotnictví.
_Chceme nezadlužený stát, který své občany chrání, ale neplete se jim do života.
_Páteří zdravé ekonomiky pro nás vždy budou statisíce malých a středních podnikatelů.

Dnes, stejně tak jako před dvaceti lety, hájíme zájmy pracovitých a aktivních lidí, kteří státu více dávají, než berou. Experimenty levice a pokusy stran na jedno použití dopadnou především na střední třídu.

Braňme se 25.–26. října!

Martin Kuba