4. června 2013

Tiskové prohlášení RS ODS Ústeckého kraje

Členové Regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje s napětím sledují povodňovou situaci v našem kraji. Velmi vážná povodňová situace je na Litoměřicku, dále pak v Ústí nad Labem, Děčíně a Hřensku.

Je velmi pravděpodobné, že hladiny řek budou kulminovat ještě v následujících dnech. Povodně mohou zasáhnout nejen města, ale také malé obce či vesničky, ve kterých se může zvednout hladina potoků.

Jsme přesvědčeni, že pracovníci složek záchranného integrovaného systému pracují na maximum a touto cestou jim za jejich obětavou práci děkujeme.

Vzpomínáme na povodně z roku 2002, jejichž následky byly pro spousty lidí a firem katastrofální. Pod vedením tehdejšího hejtmana za ODS Jiřího Šulce byla vybudována rozsáhlá protipovodňová opatření, díky nimž se podařilo tyto škody eliminovat.

Regionální sdružení žádá všechny naše členy, aby byli jakýmkoliv způsobem nápomocni při likvidaci škod a následků povodní. Cítíme s lidmi, kteří jsou kvůli povodním v tíživé životní situaci, a jsme připraveni jim pomoci.

 

Ing. Petr Fiala

předseda oblastního sdružení
krajský zastupitel

Štítky:
tisková zpráva