13. dubna 2024

Předsednictvo ODS je kompletní

(www.ods.cz) ​​​​​​​31. kongres pokračuje v odpoledním programu a po volbách předsedy ODS a 1. místopředsedy strany do kompletního předsednictva strany zvolili čtyři místopředsedy. Mezi členy předsednictva byli v tajné volbě zvoleni: Martin Baxa se ziskem 374 hlasů, Martin Kupka se ziskem 457 hlasů, Alexandr Vondra se ziskem 448 hlasů a Eva Decroix se ziskem 311 hlasů. Celkem bylo odevzdáno 492 platných hlasovacích lístků.

„Zvolení do funkce místopředsedy je pro mě velkým závazkem k dalšímu posouvání Občanské demokratické strany tím správným směrem. Budeme hrát první housle,“ děkoval Martin Baxa po zvolení.

„Podpory od tak výrazného počtu delegátů si upřímně vážím. Je to pro mě nejen potvrzením, že má práce má smysl, ale i velkou motivací ve své dosavadní práci pokračovat. Věřím, že se vám bude po silnicích v ČR dobře jezdit a po železnici jakbysmet,“ řekl Martin Kupka.

„Chceme-li v dalších volbách obstát, musíme mít jasné politické cíle, vědět, jak je prosadit a ve svých prioritách a jejich komunikaci zvýšit razanci,“ doplnil Alexandr Vondra.

„Práce v předsednictvu ODS nyní rok a půl před volbami je především o práci. Tím hlavním úkolem, který tady má každý z nás, je vyhrát další volby,“ uzavřela nově zvolená místopředsedkyně Eva Decroix.

Sledujte živě sobotní vysílání kongresu: https://youtube.com/live/3W_vqVEaJBo?feature=share

Po dobu konání pro vás připravujeme kompletní tiskový a mediální servis, najdete jej na webu www.ods.cz/kongres/2024.

Martin Baxa

ministr kultury
místopředseda strany
poslanec PČR
krajský zastupitel
předseda regionálního sdružení

Martin Kupka

ministr dopravy
místopředseda strany
poslanec PČR
expert pro veřejnou správu

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec

Eva Decroix

1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR
krajská zastupitelka
předsedkyně regionálního sdružení
členka oblastní rady