14. června 2017

Náchodská ODS zvolila novou oblastní radu.

V úterý 13. června proběhl v Náchodě Hotelu Slávie oblastní volební sněm, jehož úkolem bylo po řádném dvouletém mandátu zvolit novou oblastní radu.

Delegáti na oblastním sněmu zvolili nového předsedu, stávajícího 1. náměstka Královéhradeckého kraje brig.gen. v.v. Mgr. Martin Červíček.

Do nového vedení byl dále zvolen 1.místopředseda Ing. Miloš Pochobradský (MS Nové Město n. M.) a další 3 místopředsedové – Marek Bauer (MS Náchod), Ing. Luboš Rejl (MS Jaroměř) a Roman Toušek (MS Hronov).

Náchodskou 15ti člennou oblastní radu sněm doplnil volbou zástupců místních sdružení – Mgr. Libuší Betášovou (MS Broumov), Ing. Ivou Doudovou (MS Hronov), Ing. Marcelou Frankovou (MS Červený Kostelec), Jiřím Klemtem, ( MS Nové Město n. M.), Janem Kopeckým, DiS. (MS Náchod), Ing. Josefem Králem (MS Velké Poříčí), Mgr. Liborem Mojžíšem (MS Náchod – venkov), Milenou Řehůřkovou (MS Machov), Mgr. Jiří Slánský (MS Jaroměř) a Mgr. Jiřím Škopem (MS Police n. M.)

Nové vedení se chce zaměřit především na nadcházející volby do poslanecké sněmovny a komunální volby v roce 2018, které jsou navíc spojené na Náchodsku s volbou nového senátora.

Zároveň prostřednictvím celé řady zastupitelů na komunální a krajské úrovni chce nové oblastní vedení intenzivně spolupracovat s místními sdruženími na dalším rozvoji jednotlivých obcí v Náchodském regionu.

Martin Červíček

expert pro bezpečnost