PhDr. Eva Nováková

místopředsedkyně místního sdružení

Životopis

Jmenuji se Eva Nováková. Narodila jsem se v roce 1959 v Praze a od roku 1993 žiji na Černém Mostě. Vystudovala jsem obor germanistika a nordistika na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. O roku 1987 učím němčinu a švédštinu na Vysoké škole ekonomické. Mám jednoho syna.

Po skončení totality v roce 1989 jsem si řekla, že jsem mlčela dost dlouho a že je třeba něco pro demokratickou společnost dělat. V roce 1991 jsem vstoupila do tehdy založené Občanské demokratické strany, ve které jsem viděla a dodnes vidím záruku demokratického vývoje v naší zemi. V letech 2006 až 2010 a v roce 2014 jsem byla zastupitelkou Městské části Praha 14. V současnosti jsem členkou Komise pro výchovu a vzdělávání, Školské rady při Základní škole Vybíralova na Černém Mostě a místopředsedkyní Místního sdružení ODS Lehovec – Černý Most.

Ctím Masarykovo heslo "malá práce politická" a chápu ho jako vybízení k politické angažovanosti občanů, kteří nejsou na politice existenčně závislí a mají nezastupitelnou úlohu při zachování a kontrole demokratického rozhodování.

Mám ráda Sever, především Švédsko, a jsem členkou Severské společnosti. Ráda cestuji, čtu, sleduji filmy a zahradničím. Stále se zajímám o komunální, celostátní i zahraniční politiku.

Není mi lhostejné, v jakém státě a v jaké obci žijeme, a jsem ochotná přiložit ruku k dílu, aby se nám na Černém Mostě dobře žilo.