23. března 2021

Pomozte změnit život konkrétní rodině / Nemají na jídlo a lékařskou péči

(Čtrnáctka)

Vážení spoluobčané,
V záplavě negativních zpráv a díky všeobecnému chaosu způsobenému naprosto nekompetentní populistickou vládou se často zapomíná na ty nejslabší. ODS programově a systémově prosazuje pomoc konkrétním potřebným lidem.
V této nouzové situaci se však na Vás obracíme s prosbou:
Pomozte prosím dětem a dospívajícím, kteří nikdy nepoznali život v normálních funkčních rodinách. V poslední době se však do problémů dostávají i takové rodiny, které byly před pandemií koronaviru bez existenčních problémů. Nároky na sociální služby stoupají a kromě toho, že o ně žádá stále více krizí zasažených osob, rozšiřuje se i spektrum jejich potřeb.

Dětem a dospívajícím, kterým z nejrůznějších důvodů rodiče nepokrývají ani základní životní potřeby, dlouhodobě pomáhá Komunitní centrum Motýlek v Praze 14.

Za dobu uzavření školních jídelen zde zdarma rozdali 1275 obědů, klienty podporují v plnění školních povinností, zlepšují jim praktické dovednosti a návyky, umožňují aktivně a bezpečně trávit volný čas. Motýlek zřídil krizový fond a prostředky z něj putují například na nákup potravin, léků, školních potřeb, obuvi, zajištění lékařské péče, to vše pro potřebné děti a dospívající. Pro mnoho z nás jsou tyto příběhy neuvěřitelné, bohužel ale nejsou výjimečné.

Devítiletý Honza nosil celou zimu děravé kecky nebo crocsy. Maminka přišla o brigádu a dostala se do vážných finančních problémů. Nová zimní obuvho nesmírně potěšila, s maminkou zůstávají v kontaktu a pracují s ní na zlepšení situace.

U chronicky nemocného Vojty střídala jedna nemoc druhou a pediatrička doporučila lék na posílení imunity. Díky laskavým dárcům se mu léku dostalo. Vzácností nejsou ani špatné stravování nebo nedostatečná hygiena.

Sandra svou první návštěvu u zubního lékaře absolvovala coby náctiletá poté, co si zoufalého stavu chrupu všiml sociální pracovník. Dívce našel zubaře, doprovodil jí na ošetření, hrozila jí ztráta několika zubů. Doplatek na péči byl též uhrazen z krizového fondu.

Staňte se dárcem, který dokáže změnit život v konkrétní rodině. Zastupitelé za ODS opět přispějí důstojnou částkou. Připojíte se k nám?

Děkujeme.

www.motylek.org
Sbírkový účet: 2501883883/2010

Josef Kutmon

člen místní rady ODS Lehovec - Černý Most
člen oblastní rady ODS Praha 14
neuvolněný radní MČ Praha 14
předseda klubu zastupitelů za ODS